U bevindt zich @ DGO / DOE

DOE

Duurzame Oppervlakte Exploitatie (D.O.E.!)

We hebben het land verdeeld en er vervolgens naar hartenlust op gebouwd. Nu is alles vol. En gebruiken we in alle gebouwen veel vieze energie die steeds duurder wordt. Einde ontwikkeling. Of toch niet? D.O.E. laat zien hoe het ook anders kan!

Want als je anders kijkt, is er nog een zee aan ruimte die we duurzaam kunnen ontwikkelen. Daken, gevels en wegen, maar ook geluidswallen, dijken, daken van schepen en zelfs ondergronds kunnen oppervlakten actief geëxploiteerd worden.

Dit is ook heel hard nodig, want onze gebouwen en wegen zorgen samen voor het overgrote deel van de CO2-uitstoot: de belangrijkste veroorzaker van de klimaatverandering. Ook leidt het gebruik van gebouwen en wegen tot de vervuiling van de lucht met schadelijke stoffen (fijnstof, NOx en SO2). Niet meer dan logisch dus dat zij ook de oplossingen herbergen!

De oppervlakten vervullen nu één functie. Wij willen zoveel mogelijk extra functies tegelijkertijd aan oppervlakten toevoegen door ze te gebruiken voor productie van duurzame energie en voedsel, afvang van CO2 en zuivering van vervuilde lucht, wateropvang, tegengaan van hittestress, enzovoorts. 
Zo vergroten we op een drastische manier de opbrengsten van de oppervlakten en kunnen we er zelfs geld mee gaan verdienen. We worden onafhankelijker van de stijgende energieprijzen, creëren veel werkgelegenheid en bouwen aan een duurzame stad waar het goed toeven is!

Geïnspireerd en meebouwen? D.O.E.! mee! Ken je zelf een oppervlakte dat staat te springen om duurzaam geëxploiteerd te worden?

Laat het ons weten via twitter: @DuurzameOpEx en #doex

Of mail voor raad en daad naar info@platformdgo.nl